Na kopci Svatého Antonína,
každý rok místní pouť bývá,
jako malý jsem se na ni vždy těšil
a mnoho zážitků tu zažil.
Kapslovku jsem mohl koupit pouze tady
a i přes všechny vzácné rady,
soudruzi zboží ze západu nechtěli,
prodávat v obchodech ani v neděli.
Na střelnici jsem perlil
a své dobré střelecké schopnosti ukázat chtěl,
ale když máte na vzduchovce upilovanou mušku,
trefit se i do růže dá pořádnou fušku.
Řetízkáč, ruské kolo i labutě,
roztáhl jsem své perutě
a do výšin se vznesl,
jen žaludek to pak odnesl.
Turecký med a perníkové srdce,
držel jsem ve své ruce,
byla to pro mě štěstí revoluce.