KAŠPAŘI
nebyl jsem snad předčasně dospělé dítě
minimálně ještě v předškolním věku
a přesto jsem kašpárkové divadlo ani tehdy nijak nemiloval
připadalo mi takové přihlouple primitivní
jako celý ten svět dospělých
co se spolu bůhvíproč pořád jen perou a hádají
navíc kvůli úplným nesmyslům
to pohádky Němcové či Erbena
s krásnými hladivými obrázky
to byl úplně jiný a mnohobarevný svět
daleko napínavější a kouzelnější
v němž stálo za to skrz písmenka plnokrevně žít
z pohádek jsem už dávno vyrostl
ale ani teď mi ti kašpaři z obrazovek a billboardů
co s námi hrají stále stejně trapné pimprlové divadlo s pomocí skrytých principálů
k srdci nijak nepřirostli
i od nich je naštěstí pořád kam utíkat
je jen škoda
že ne nadobro
pokaždé nás zase znovu stejně doběhnou
jakmile jsme jednou dospěli
do věčně primitivního světa dospělých
Praha, 2.12.2022
https://www.youtube.com/watch?v=4C8a5FJ0Dgo
...já si nikdy nepřipadal úplně dospělej...;-) tak nejsem snad úplně primitiv...ale pěkně jsi nám to nabral...:-)
03.12.2022 23:52:39 | Marten
celej svět je kašpárkové divadlo :) - a každej se snaží nějak tahat. Loutky jsou samy o sobě docela krásný - ale ty pohyby ... Pohled diváka, co se mu pořád škubou ruce, nohy, koutky (teda můj:) Oslovilo, tak říkám
03.12.2022 10:39:40 | lawenderr