Kouření je zlozvyk nemilý,
a kdyby tu cigarety nebyly,
možná by se mnozí vrátili
a přestat by se snažili.
Když plíce se zahalují do dýmu,
nechtěl bych být ani vteřinu,
jim nablízku,
raději bych seděl v ohryzku.
Dříve to byla společenská událost,
jenže lidí neznalost,
že kouření škodí zdraví,
jak se na krabičce cigaret praví,
uvedla je v jeden velký omyl,
bylo by lepší, kdybys cigaretu zlomil.
Mně to ale chutná a kuřák jsem,
říkám si to tak každý den,
skončit už však nemůžu,
závislost je silnější než já,
nevím jak si pomůžu.
Nikotin a dehet,
dám si za nehet,
a kornatění cév,
mně zničí všechnu krev.
V kavárnách to zakázali,
a mně čáru přes rozpočet udělali,
pít kafé bez cigarety,
to jsme si před dvaceti lety,
ani nedovedli představit,
a dnes se této závislosti,
už nemůžeme zbavit.
Já nikdy nevzala cigaretu do ruky. Táta měl kdysi na výběr, buď cigareta nebo máma. Vyhrála máma, protože jí nechtěl ztratit.
12.12.2022 17:34:28 | mkinka