Vladislav je jméno českých králů,
kteří měli pevnou ruku jako skálu,
já ho mám po otci a ten zas po svém,
který se pyšnil naším rodem.
Je slovanského původu
a z neznámého důvodu,
vykládá se jako slavný vládou,
nebo vládu slavící,
podávající svou pravici.
Jmennou tradici jsem však porušil,
a našeho syna Filip pojmenoval,
jsem poslední z jeho nositelů v rodině,
a po mém odchodu,
rozplyne se jako vlna na hladině.
Vančura se také tak jmenoval
a psal krásné básně,
tvrdě a pilně pracoval,
umřel však trochu předčasně.