Pokud chceš najít viníka,
vžij se do role kritika
a nenech na něm nit suchou
jako by byl otravou muchou.
Je-li kritika ovšem konstruktivní,
může vést k sebereflexi a sebepoznání,
i když ti to strach nahání.
Ale pak přešlapuješ v začarovaném kruhu
a cítíš se jak na popruhu,
nemůžeš se pohnout ani o píď,
raději si běž čistého vína nalít.
Ve víně je pravda totiž,
v tom bývá však často potíž,
protože se někdy těžko poslouchá,
je lepší, když ti někdo naslouchá.