~~~~~~~~~~
Přiložit do kamen
když venku zima chladí
uhlí či suchá polínka
to je teplo pravý
sedne si trochu blíž
kdo zrovna z venku přijde
ruce nad kamny ohřívá
ta kamna by objal
pak se té myšlence usmál.
I tak to chodívá.
Bílá paní zima
ta vystrkuje drápky
my se doma u kamen
koukneme do pohádky,
horký čaj v hrnečku
nám zahřeje ruce
díváme se z okna
a venku?
Chumelí už do ulice.
Brzy tam stojí sněhuláci
každý drží koště
pohlednice s přáním
jsou ještě na poště.
A doma voní cukroví
jedličky smrčky
borovice
na okno nám zaťukají
opět po roce
v bílém šatu vánoce...
***VŠEM PŘEJI KOUZELNÉ VÁNOCE***