První svátek vánoční,
neboli Boží hod,
připadá na 25. prosince
a lidé by neměli chodit do hospod,
ale navštěvovat své kamarády a známé,
radost z toho všichni máme.
Podle křesťanských tradic,
připomíná narození Ježíše Krista,
který navštívil mnohá místa
a narodil se Marii,
která byla ještě panna,
a putovala s Josefem,
do Jeruzaléma.
Tento slavnostní den,
nese se v duchu rodinných návštěv a hodování,
také se roznášejí dárky,
vyslyš bože naše přání,
lásku a mír pro celý svět,
který se mění v rozpolcený květ.