Salámů sýrů mám čtyři druhy
ach jak jsou zprohýbány stoly
to se nám ale hoduje štědře
leckomu s bankovními dluhy
za týden nás bez milosti sevře
horda úlisných věřitelů
Ráčím tak pobýt s apoštoly
proč jsem si lichvu pustil k tělu
Týden smím čerpat z pokladnice
moudrosti duchovní - jí být sycen
s dojetím číst každou literu
nežli mě dožene jho úžeru
Venku by se dalo ticho krájet
z náznaků závějí sníh taje
chtěl bych prožívat pohádku máje
dnes jsem tím kdo se z hříchů kaje