Anotace: Pomíjivost sněhové vločky v kontextu celého světa - ne tak úplně.
Padají pomíjivé chvilky,
dopadnou a roztají.
Stejně tak jako život,
narozením začíná a smrtí končí.
Chvíle okamžiku je tak vzácná,
jedinečná a neopakovatelná.
Prožitek té chvíle je intenzivní,
srdečný a mimořádný.
Endorfin roste jako topoření,
kdy i bytí srdce je rychlé.
Uvědomění si vločky v nekonečném vesmíru,
zázrakem se stává v okamžiku mrknutí oka.
Každá je jiná, neopakovatelná,
nikdy nepotkáš, tu, kterou sis vysnil.
Neuvidíš přesné tvary a zákruty,
ale oko klame, zdá se, že je to hra.
Co je skutečností a co je fantasií?
Věky plynuly a plynou dál.
Putujeme do věčnosti času.
Nikdy neskonáme, když v to věříme.
Svět je dozajista krásný.
Plný vloček, které když padají,
jsou pomíjivými chvilkami,
dopadnou a roztají.
_____________________________________
9.12. a 26.12. 2022, Imaginant
Velmi krásné, ráda jsem si přečetla.
Nejvíce mě oslovila Tvá předposlení sloka.
Děkuji za krásný prožitek s Tvými verši.
30.01.2023 19:29:37 | Jarunka