Diana má dnes svátek,
i když není zrovna pátek,
září jak jasné nebe,
neměla ráda jen samu sebe.
Římané ji uctívali jako bohyni světla a lovu,
její srdce nebylo z černého kovu,
je také patronkou přírody, měsíce a lesů,
ráda se procházela jen tak po útesu.
Byla princeznou z Walesu,
první manželka pozdějšího britského krále,
jejich děti byly ještě malé,
když odešla z tohoto světa,
jak bloudící na nebi kometa.
Také je označována princeznou lidských srdcí,
která netoužila po slávě ani žádné moci
a jedné osudné noci,
vyhasl její život, nebylo už pomoci.
Celý svět na ni s pokorou vzpomíná
a hold ji vzdává,
život končí a zase začíná,
z nebe nám však šátkem mává.