Plný hotel, plná hala
prázdna izba a v nej len ja
pero, papier, myseľ
a text rodiaci sa v srdci
ja mu len pomáham
s prvými krokmi
za oknom oheň a dážď
jednu kvapku
prosím ťa hoď mi
skrotím s ňou požiar
a postavím mosty,
prístav, domov
lebo verím, že ten stožiar
unesie plachty, odolá vetru
a ochráni nás oboch
nepôjdem viac, nie
proti mysli, proti srdcu a textu