Úplne na najvyššom kopci stojíš
vo vetre rozviažeš uzol na kravate
s čistou mysľou- vedome si túto chvíľu tvoríš
slzy slanšie než more akoby vetrom odviate
Chyť sa času, chyť sa sna
keď máš strach, chyť sa mňa
naučiť sa veriť býva najťažšie,
uver! ver v seba a dôjdeš do cieľa
Úplne na najvyššom kopci stojíš
dedina pod tebou kľudná zdá sa
z komínov dym, spomenieš si
na cigaretu medzi prstami-
nepotiahol si ani raz,
"Prosím vietor, už ju uhas"
znova si vstal, vstal si zas,
už toľkokrát...
neprehral si, nie nie
prehráš len keď to vzdáš
Na najvyššom kopci stojíš
v chladnom vetre
kravata odletela kdesi preč
nemaj strach, zostaň pokojný
chyť sa času a premýšľaj,
keď nájdeš krásu v sebe
ďalej ju posielaj
Chyť sa času, chyť sa sna
keď máš strach, chyť sa mňa
naučiť sa veriť býva najťažšie,
uver! ver v seba a dôjdeš do cieľa...
...A ja ďakujem,
ďakujem vám
teraz ale pocit mám,
že je čas ísť
dotknúť sa svojho času,
nenechať ho len plynúť
okolo bez povšimnutia
Na nejaký čas sa vzdialim
neprestanem s písaním,
to nie
lebo kvety v nás kvitnú
podľa toho ako sa o ne staráme...
Len si nie som istý,
že vám mám ešte čo odovzdať
od zlomeného srdca cez lásku
až ku snom
prechádzal som medzi riadkami
vlastných básní
idem hľadať mesiac na oblohe
keď je nov
a keď sa vrátim
späť aj s múzou
dúfam, verím,
že to bude znova
naša spoločná show
Keď zdvihne sa opona...
Ale za tú dobu chcem
aby ste vedeli,
že ste skvelí
ďakujem za výšky
v ktorých sme spolu leteli