Anotace: Svítá.... Ledový vítr náhle ztichl,....Svítá.....Staré šaty jsem svlíkl....Svítá...Možná věčnost, možná okamžik,...Svítá... rozevřu dlaň a řeknu ,,Dík,,
Já nechci nic
Jen v dlani kříž
Dál nocí svírám
Dnes nepůjdu spát
Budu se rvát
Sám se sebou
O spásu, ať nebe je blíž
Noční můry
Už jdou a klesají níž
Nesou mi krev a střelný prach
Podpisy na směnkách
Bankovky v ruličkách
Tíží mé misky vah
Klesnu a vstanu zas
Už rozpoznám tvůj hlas
Vím, kudy cesty není
Myšlenky mé v žáru
Shoří
A popel letí do všech stran
Jsem zbavený tíhy a ostrých hran
Svítá
Ledový vítr náhle ztichl
Svítá
Staré šaty jsem svlíkl
Svítá
Možná věčnost, možná okamžik
Svítá
Rozevřu dlaň a řeknu ,, Dík „
(Hanuš Šparlinek, 14.1.2023, z odposlechu duše TM)