Čeká nás druhé kolo prezidentských voleb,
mnozí z nás zamíří odevzdat svůj hlas,
svátek demokracie se však proměnil ve společenské běsnění
a v lidech se vytrácí slušnost i uznání,
jako by se protrhla vodní hráz.
Přece je nadevše jasné,
že pouze jen jeden z kandidátů může hlavou státu být,
jen tak z toho všichni můžeme prospěch mít
a úsměv na tváři se zas pokusit společně vykouzlit.
Voliče neúspěšného kandidáta,
nepovažujme prosím za zvířata,
jen proto, že nedali svůj hlas vítězi
a respektujme prosím jejich volbu,
o tom je přece demokracie,
která se nadá vyvážit ani penězi.
To je tedy úroveň! Každej, kdo čichnul k rudýmu plátnu chce prezidentovat u Vltavy!
Ale nikdo nechce dělat předsedu našeho včelařskýho spolku. Holt mizerný rozpočet, dotace na včelstva klesly, cukr za třicet a z jižní Moravy kvapí mor včelího plodu!
Asi postavím mandarinkovej skleník na kopci, ty já rád, když je to oteplování.
25.01.2023 20:09:16 | lesan-3
mezitím co lidé řeší volební kolotoč, v zákulisí se dějí věci které lidé ani netuší.Volby nic neřeší, vše je dopředu už dáno, cirkus kolem je jen fraška na odvedení pozornosti.
24.01.2023 17:19:29 | xoxoxo