( - 3. 12. 2022, úterý)
chlapský věci
jako každý úterý v hospodě
po tréninku
švihadlo lapy
pytel a trocha boxu
plíce ještě nevychladly ramena sotva
nesou cigaretu ke rtům
„zejtra je prvního?“
řekne někdo možná já
do ticha kouřových obláčků nesourodých
prchajících pryč do nicoty
poločas fotbalu
Anglie Wales
zářící okna za našimi zády promítají další díl
seriálu všedních podvečerů
onen zdráhavý ruch
neformální domácké knajpy
„ne až ve čtvrtek
zejtra je třicet“
-
-
řekne někdo možná Márty
a ticho si vzápětí znovu překotně obléká rubáš
laskavé mlhoviny
-
-
jsou věci co se dovíš jenom v hospodě
.
...dobře jsi trefil atmosféru...;-)a kdeže starý domácký knajpy jsou...u nás jsme další o silvestru zavírali...letos měla mít sto let, ale nedožila se toho.
25.01.2023 17:27:29 | Marten