Srdce mám sevřené ostnatým drátem,
každičkým nádechem boří se hlouběji,
duši mám zjizvenou zkřiveným hnátem
a v očích dávno se plamínky nesmějí...
Bytím mým kořen si volně jen prorůstá,
údy mé dusí jen trní a hloží,
byliny jedové se mi vplétají na ústa
a ze síly svalů mých se jen červi množí...
Tak jen v křeči bolavé počítám jitra,
kdy do kmenu mého přijdou již tnout,
snad bude to brzy a možná už zítra,
třeba mě přijde ještě někdo obejmout...