Nejrychlejší
ze všech bolestí,
času tiše do not,
sekundy vřou,
ne že bych se nesnažil,
ale to čekání mě smutní
měsíce dny hodiny
a tak pořád znova,
už hloubím tváře
dlaněmi,
v nich ukrytá
pak jsou slova
ne že bych se nesnažil je číst
dopředu i pozpátku,
ale den utíká do krve,
zamlží je vsáknuté
tak, že i v mlhu
kosti se rozplynou
divám se po vráskách,
co zevnitř se rozepínají,
a hryžu představy
jako ony mne,
ticho to jen zhoršuje
kůže mi rezaví
a po dechu vše mlčí…
A tak podléhám jako pylu květ,
on však otevírá se.
Ne že bych se nesnažil!
Už i vůle začíná mi rezivět…
Skvělé dílko :) Ach kolikrát se dočkáme až když už čekat přestaneme. Však naděje umírá poslední :)
26.01.2023 23:27:36 | Narra