Anotace: „Jsi jenom dým nad vyhaslým ohništěm.“
Vidím mé tělo, jak je v klinči
podléháš ráda lásky lynči
držím se zpříma zuby nehty
tak už si odpusť svoje šplechty.
Pokud chceš po mně víc než hoďku
na volné moře máš jen loďku
tak moje milá na to peču
běžím, co můžu, neuteču.
Teď sebou házím v lásce bouři
kdo nekouřil, tak ať jen kouří
kdo doplul někdy na Azory
dává jen ostré do komory.
Jak náhle přišla, po ní veta
láska je jako cigareta
dým chvíli stoupá, míří vzhůru
k čumilům skrytým, tam na kůru.
Sednu si v okně na parapet
nemám už víc sil – na kabaret
je po chuti plout další bouří
sedím tu v sedmém, rychle kouřím.
Dým zase stoupá líně vzhůru
a čumilové čumí z kůru…
Jak popel náhle uvolním se
ač padám dolů, stoupat zřím se.
Tož cigaretka, dělá divy, místo Azor, Maledivy?
Líbí se mi to, leč, celoživotní já nekuřák.
28.01.2023 17:19:29 | Vivien
S tou cigaretou si mě připomenul věčný koloběh. "Láska je jak cigareta bílá. Zapálí se, vykouří se a zapálí se jiná."
Aj ty Azory, tam se tvoří níže. Tak pozor na partnerské klinče a na cyklóny.
28.01.2023 10:05:17 | šerý