Anotace: a ta ohraná vánoční show.
2023
V koutě stojíc -
a sklenička je skoro prázdná.
Zdvořilý úsměv a vlídný pohled
bohužel je dnes maskou,
zato jejich velmi podobnou.
Ve víru oslav vánočních
se zpěvem a dobrým jídlem
mi z hluku a zábavy nechutná
ani ten drobný krajíc.
Proč tu vlastně jsem?
Krev prý není voda...
Dělám jim křoví.
V celém představení,
v téhle ohrané vánoční show
jsem vedlejší rolí.
"Hle, jak silná jsou rodinná pouta" -
tak praví neonový titulek,
ale já už zkrátka nemám zájem
tuhle jejich šarádu hrát.
Dívám se na mou rodinu širší,
co pro mě byla klan,
teď vidím jen lidi cizí
a že to celé je jen prachobyčejný klam.