Černý motýl usedá na zrezlou růži
odloupává odumřelé vločky kovu
třepetá křídly
jen aby se neřeklo
Něco je ve vzduchu
vytušil svými tykadly
květina v pohybu
z ruky do malé ručičky
jež svírá i přes trní
Najednou slza
dopadá na křídlo
smáčí jej a přikuje
k celé té zrezlé kráse