Anotace: „Nečekej uznání, když se jenom vezeš.“
Když květy uschly, zbylo trní
na klíně mém si kočka vrní
hladím ji, čekám, co mi poví
doufám že radu:
„Blbost“
„Kdo ví?“
Dává si na čas, který není
i mlčení si u ní cením
pak náhle změní výraz v očích
jen se tak lehce pootočí:
„Jenom se vezeš!!“
mňoukne si ke mně…
Seskočí dolů, na Zem, ze mě
v tom pod ní otevře se díra
podivné hlasy, smrad a síra
podivný hlas co trhá mi uši:
„Zachraň mě prosím.“
„Spas moji duši“
Zoufalost zaznívá v přívalech citu
včera jsi nechtěl, tak pro dnes se slituj.
Volbám svým minulým stále já čelím
bojácně špitnu jen…
od teď tu velím.
Pak troufale vyrazím
v temnotu noci
bych vysypal smetí
v něm schovaný pocit.
Troufalé ozve se, vyleze hbitě
a svět se mu klaní...
mně směje se skrytě.
...jako vždy u tebe...je to náročný čtení...;-)jak život sám...
03.02.2023 14:18:02 | Marten
Díky Marty, život stejně jako poezie musí především bavit - děj se co děj a pak to je na formě i obsahu života velmi znát
č.
03.02.2023 17:14:59 | čenda pekař
City a pocity, tváří se blízce. Jak městský pokrytec k nějaké vísce.
Tedy u tvé poezie se člověk nenudí. Chladná a při tom nestudí*
03.02.2023 12:22:39 | šerý