Ztrácím se v paměti
i ve svých pamětech.
Najdu se dřív nebo později
živý a nebojácný.
Anebo ne, co by to bylo za život
nebát se ničeho?
Úplný nesmysl bez cíle,
kam bychom mířili?
Neodcházejme beze strachu,
že se už nevrátíme.
Neodcházejme od strachu,
který v nás je.
Není nic záhadnějšího
než-li bát se.
Bojíš se?
To je dobře!
Boj se, boj.
K boji se boj.
Boj od slova bát se.
V tom to je.
Či zase vedle jsem?
Oprav mě tak jako rozbité kolo.
Naprav moji chybu
a už se nesměj.
Jen se usmívej.
A nevěš mi bulíky na nos.
Já to nedělám.
Nikdy jsem to nedělal.
Proto odpusť mi prosím,
zas a znova.
Nebudu už mluvit.
Budu s tebou teď mlčet.
A usmívat se.
Konečně klidný být.
Nemít svár.
Nemít bolest.
Cítit strach,
ale to je v pořádku.
Ty jsi v pořádku.
Já též.
Už
Konec.
_____________________________________
5.2.2023, Imaginant