Kdo použije ho tvrdě,
každého silně zraní.
I toho, co kráčí hrdě,
i slovo je zbraní.
Znepřátelí spojence,
zlomí lidské vztahy.
Vše kvůli jedné domněnce,
Vše bez námahy.
Kdo napravit má vůli,
klidem jest omluva.
Ne každý zlomí hůli,
ne každému se zamlouvá.