KONZUM
Hurá, hor sa na nákupy,
peňaženku odľahčiť,
kamarát môj, nebuď skúpy,
tebe sa chcem zapáčiť.
Na nákupy do Tesca
vyberme sa po roku,
z reklám vôkol groteska,
len sa zdržať náreku.
Plný obchod tovaru,
nerozhodne postávaš,
šopoholik do varu,
ovládať sa prestávaš.
Ach, tie krásne žlté šaty
s veľkou ružou naboku,
kúpže mi ich, ty môj zlatý,
veď nové pýtam po roku.
Uchváti aj zimný šál,
schválne pozrie cenovku,
hoc i v zľave, veľa stál,
čo chceš držať hladovku ?
Ženu pošle domov preč,
veď by všetko kúpila,
v obchode s ňou žiadna reč,
snáď by v banke lúpila.
Veď sám lepšie vyberiem,
za pár minút nakúpim,
haraburdy neberiem,
radšej mäsa prikúpim.
Ešte zo tri konzervy,
neviem však nájsť žiletky,
z hľadania som na nervy,
keď vtom zbadám soletky.
Sezamové a či slané,
vezmem obe balenia,
po záruke, už sú plané,
smútku, plaču, trápenia.
Na hodiny očkom hodím,
či nie je už čas obeda,
až ma strasie, koľko hodín,
bude doma nezbeda.
Bežiac s plným vozíkom
rýchlo k prvej pokladni,
pýtam pána s prosíkom,
odsotí ma, vypadni.
Len som sa chcel predbehnúť,
bo čas veľmi pokročil,
skúšam k ďalšej prebehnúť,
radosťou som poskočil.
Pri ďalšej som celkom sám,
snáď ma zrak môj neklame,
obsluhuje vľúdny pán,
no s výdavkom ma oklame.