vůbec se nebála smrti
držela stařenku za ruku
jako drží matka své dítě
když má obavu aby nevběhlo pod auto
pevně jej tiskne
drobnou důvěřivou ručku drží ve své
vůbec se nebála smrti
zároveň se jí ale ani nevysmívala
jako když jsi na dosah tajemství
které i přes onu blízkost přesahuje uvnitř nesdělitelně
když jste vstoupila do mého pokoje
bylo to jako když vchází slunce milostivé teplé
před nímž si nemusím clonit oči ani klopit zrak
v rádiu zněla píseň za tú horú za vysokú
hora oné noci měla oči černé jako uhel
a jiskrné jako touha po setkání
Nádherný text. Taková křehká chvíle, tak srdečně a vřele popsaná. Dostala mě.
08.02.2023 20:26:35 | Narra
Krásná Zdeni...:-)
08.02.2023 11:18:43 | Dreamy
děkuji… já vím… na společné vlně… každá na jednom konci… nebo začátku? úsměv.z
09.02.2023 20:44:51 | zdenka
hodně silné verše... děkuji
08.02.2023 08:22:02 | stormeater
dotek, co dokáže překvapit svou silou... silou co otevírá nebe...
a až neuvěřitelně dotýkající se text Zdeni*
07.02.2023 23:11:23 | Sonador