Anotace: ...
Jozue 6:20-31
Když kněží zatroubili na polnice,
lid strhl válečný pokřik.
Hradby se zhroutily a lid vstoupil do města.
Všechno, co bylo v městě,
vyhubili ostřím meče jako klaté,
muže, ženy ba i děti....
Slova, jež ukryta
jsou v cele mé duše
schoulená až na dně, třesou se v předtuše
vzlykoty do ticha se nesou Jerichem
když víno z kalicha lemtá on se smíchem.
Červený na bradě
nejspíše od vína
s rukama od krve pravdou se zaklíná
za zvuků polnice chvěje se má duše
hradbami hrnou se myšlenky v předtuše.
Pak se dám do tance
srovnám se v ramenou
rozbiju monstrance i sochu kamennou.
Podivné stává se světlem pro poznání
v motýla změním se …
či v duhu nad strání.