Zrozený den
Zrodil se den
jenž spí v peřinkách mlhy
a slunce jak chůva ho kolébá
zimní ráno plné sněhu a samoty
když splynula jsi
se stínem pod dveřmi
Jsi vzácná jako polární záře
co se v Čechách
nad obzorem málokdy zjeví
okapy pláčou v jarním tání
jen tesáky střechýlů na slunce
zuřivě cení
Vzbudilo se ráno
které kraj krmí mlékem
z mateřského ňadra Ještědu
mráz přes noc ušil ledové závěsy
které věší do oken skal
pod nimiž studené koleje
v mrazu na vlak čekají
až je přejede
Přečteno 173x
Tipy 10
Poslední tipující: Květka Š., jenommarie, Sonador, Kan, mkinka, šerý
Komentáře (7)
Komentujících (4)