Anotace: ...
jen jako chmýří pampelišek
volalo na mě něco tiše
volalo "Běda, ach třikrát běda"
včera jsem žil
však dnes se nedá
pochytat všechno živé chmýří
jež se jak sen v mých vénách šíří
by rozsvítilo v každé síni
zdá se, že něco
ve mně míní
dát volnost chmýří pampelišek
nouzový východ skrýval plíšek
vyženu jednou pro vždy stíny
jen brání světlu
a tiše stíní