Už brzy vlna jara zaplaví kraj
v tom za rozbřesku vyjedou
traktory do polí
aby po zimě jař zasely.
Ze stromů se spouští
první hrozny jehnědů
zatímco bílá hejna táhnou z jihu
a komíny jež připomínají
majáky v Andalusii
vítají první opozdilce.
Úly se ještě nevzbudily
z dlouhého spánku
přestože paprsky hřejí
jako dívčí srdce
na nebi se otvírá kalich slunce
jehož sladká dužina
na jaře pomalu dozrává
jako pomeranče
na dalekém jihu