Risk

Risk

 

 

 

                       RISK 

 

 

 Vystavenie riziku 

 žiada veľmi pevné nervy, 

 zodpovednosť na triku, 

 odolnosti, veľkej vervy.

 

 Stačí štipka hrošej kože, 

 malá dávka odvahy, 

 no tak, hýb sa, rýchlo, nože, 

 predveď silu prevahy.

 

 Zas ťa iný predbehne, 

 prvý vbehne do cieľa, 

 všetkých zdolá, obehne, 

 prídeš o zisk, o veľa.

 

 Riskom sa dá veľa získať, 

 avšak taktiež mnoho stratiť, 

 od úspechu hlasno výskať, 

 aj s výpraskom späť sa vrátiť.

 

 Kto nebojácnej povahy, 

 schopný risknúť tvrdý pád, 

 sústredenia, rozvahy, 

 za výsledok bude rád.

 

 Ďalšie plus je na účte, 

 obchod vyšiel viac než dobre, 

 kamaráta poučte, 

 hlavne toho, kto furt žobre.

 

 Existuje ťažší prípad, 

 človek večne váhavý, 

 podsunúť mu treba nápad, 

 čo neistotu poľaví.

 

 Tvrdý veru oriešok, 

 potrebuje poradiť, 

 neutrpí z risku šok, 

 mýty mylné vyradiť.

 

 Po dlhej zrelej úvahe, 

 zvážiac všetky za a proti, 

 odhodlaný k odvahe, 

 no strachom sa mu čelo potí.

 

 Či to vyjde a či nie, 

 ostáva len pevne dúfať, 

 vlastný rozum - náčinie, 

 nedovolí mysli zúfať.

 

 Rysuje sa výsledok, 

 či to nebol príliš risk, 

 trúfalosti následok, 

 možná strata, možný zisk.

 

 Po trochu dlhšom čakaní 

 na veľkú škodu a či výnos, 

 po modlitbe, pokání, 

 obchod vyšiel, čistý prínos.

Autor Peter35, 06.03.2023
Přečteno 81x
Tipy 10
Poslední tipující: Stanislav32, Bufik, Psavec, šerý, Marry31, Frr, mkinka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Člověk už riskuje jako spermie, že opozdí se, že neoplodní.
Odvahy je třeba! Ale když někdy s rozumem věčně schůzuje?

06.03.2023 12:37:38 | šerý

Však v tomto našom modernom hektickom svete...

10.03.2023 17:16:20 | Peter35

Risk je zisk jak se říká

06.03.2023 11:06:22 | Marry31

...ale zase nesmie chýbať ani troška rozvahy a pokory...

10.03.2023 17:16:58 | Peter35

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí