Ťažko hľadať tú lásku
keď z každého kúta
počuť ako zvony dobijú
a nezahrajú tú známu veselú,
ťažko veriť snom
keď počúvaš ako sa neplnia
lebo nesplnili sa jemu ani jej
tej postave bez tváre- pochmúrnej
ktorá namiesto vernej viery
zahodila sny v mene ľahšej cesty
niekto sa stratí...
a niekto nájde v daždi
Ťažko sa robia niektoré kroky
nad ránom vedené únavou,
ťažko udržať otvorené oči
keď nespíš celé dlhé noci
lebo pracuješ,
lebo sa venuješ svojmu rozvoju
nadšenie, vzrušenie z tvojho cieľa
pripomína slad vína, vášeň, predohru,
keď si rozhodnutý prebdieť tie noci
pre svoju budúcnosť- je to v poriadku
Ťažko pochopiť tajomstvá
ktoré pred nami
ešte mali zostať zavreté
ťažko nestratiť hlavu z víťazstva
keď pochopíš že môžeš vzlietnuť
ťažko zostať vonku
keď nájdeš spôsob vstúpiť dnu,
ťažko sa uspokojiť s priemerom
keď skutočne uveríš svojmu snu...
Asi všetci máme dni
ktoré nie sú úplne jednoduché
asi všetci robíme rozhodnutia
ktoré pre niekoho nie sú obľúbené
aj keď na dnes už dopísané,
a aj keď sa to niekomu nebude páčiť-
nekončím s písaním vlastného Ja
sľúbil som si nevzdať sa
keď som prijal cestu svojho sna
..."a když tě miluji, tak co je ti po tom..." říkal ironicky už nějakej Goethe...;-)neboli je to složitý jak láska.
06.03.2023 15:03:57 | Marten