Balada kralupská

Balada kralupská

Anotace: Stalo se v předjaří.

Na kralupském náměstí
farář stoje vykuřuje
útroby jež pohřební vůz
pod věží tu odhaluje.

Z věže zvonů hlas tu zní,
všechno vůkol přehlušuje,
že až slechy zaléhají,
v tom všedním popoledni.

Houfek lidstva v černých šatech
shluknul se bokem pod věží,
kde jak na dlani má je
kovový Švejk, co u radnice dřepí.

Potutelný jeho úsměv,
měří nyní pozůstalé,
pes, co v klíně jeho zaleh
též k nim hledět neustane.

„Tak je tomu zde v Kralupech.“
dotvrzují dva penzisté,
co opodál na holubech
páchali houskami milosrdenství.

„Ba, čumí na ně i na svatby.“
potvrdil jeden druhému,
zatímco pozůstalí
začli již odcházet na kar.
Autor Vianney, 10.03.2023
Přečteno 94x
Tipy 8
Poslední tipující: Jarunka, Frr, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí