Její Jasnost
Jeden, druhý pohled bokem
napětí se vznítí brzy.
Jeden další pohled drzý
mrknu stranou tmavým okem.
Dobrovského slunečnici
stáčí k luně sivý svit
nechala se oslepit
blýskavými půlměsíci.
Jas dnes závidí mi mnohá
ze sta stálic oblohy
nemá v kráse obdoby
a i krása Helenina
oproti mé stojí strohá.
★