Pár výdechů na jeden nádech
Vzdát se, nebo zase vstát -
Pozbyla jsem vlastních citů
Při myšlence na návrat.
Motám se v kruhu, po jedné ose,
Hledám, co mou hlavu napraví.
Uprostřed trati - nevím, zda uhnu.
Před vlakem, který nestaví.
Něco se blíží a něco mě svírá,
Stojím na stanici konečné,
Necítím strach a hlava mi říká,
Že utéct by bylo zbytečné.
Tak řekněte mi, prosím, jak se žije!
Končím s předstíráním, že to vím.
Protože život je každodenní tragédie,
A ohledně světa - střízlivím.
Život je někdy hustý ale někdy plný úlevy,zajdi ven když prší a dýchej zhluboka
18.03.2023 22:15:50 | Fil
Zajímavá básnička, líbí se mně to pojetí, kéž bych jich bylo více v dnešním světě .)
18.03.2023 18:41:50 | Constantine