Anotace: Prosincová. Nejdříve je třeba otevřít své vlastní dveře. (V této básni je význam květiny mírně přenesený.)
Sbírka: Květomluvná
Kde přijdu k vám,
neznámí mně přátelé?
O neděli v kostele, či
když je člověk sám?
U kterých zvonit dveří?
Vždyť vlastní přivřené mám...
Kudy jít k vám?
Venku se šeří.
Chtěla bych být s to
dotýkat se hvězd;
na jedné z prašných cest
snad naleznu své místo.
☆ ☾
báseň je krásná, stejně tak květina, moje oblíbená
27.03.2023 10:11:39 | mkuchař
Děkuji pěkně. Sasanka je mezi prvními vítajícími jarní probouzení... Přeji Ti hezký den.
27.03.2023 17:00:02 | Rozmarýna