Hlas zvonů
Anotace: Báseň o zvonech a hlasu
Jak kůže z bubnů hlasivky se chvěly
když můj hluboký hlas do temné věže zavěsili
jako starý, kovový zvon, jehož tón byl nesmělý
a jako vraha ho na lýkovém provaze oběsili
Kovové srdce steskem a samotou tolik nezní
když na zelený čtvrtek odletí do Říma
hlasy zvonů bědují, jak v celách vězni
jež jsou na kost vyhublí s hladovýma očima
Když půlnoc město přepadla a podpálila zvonici
utichly zvony i můj dunivý hlas dočista
jako bych z dálky cítil pach cínu vonící,
jen němá luna krajem kráčí, jak slepý violista
Stará zvonice se záhy v prach obrátila
tak jako vše živé okolo nás
zbloudilá luna se z nočních toulek nevrátila
snad někdy k ránu vrátí zvonům zvučný hlas
Přečteno 168x
Tipy 5
Poslední tipující: Psavec, mkinka, Sonador, šerý
Komentáře (2)
Komentujících (2)