Plavím sa po tých vlnách
nie som prvý ale som jeden z mála
robím to a robím to pre vás
ale aj pre seba a preto nedám
všetko čo vám vidím na očiach
nie som povinný rozdať sa
a otvoriť každému
učím sa rozlišovať, čo je len využitie
a čo skutočné
Pochopenie je zázračné-
chápanie srdcom
lebo rozum je niekedy,
niekedy kotvou
medzi tebou a snom
je priestor-
buď ho vyplníš mostom
alebo prehĺbiš priepasť
váž si vietor
v tvojich plachtách
Plavím sa po tých vlnách
nie som prvý ale som jeden z mála
kto nekotví v prístavoch
ale od brehu ostrovov
ktoré sú neobsadené civilizáciou
a obklopené prírodou
ostrovy nezaznačené v mapách
zavri oči, hlboký nádych
a ucítiš pod hviezdami vodopád
každú jednu kvapku
a všetko čo máš, všetko čo máš rád
Dávat jen tolik kolik můžeš,
sílu brát na těch vlnách směle,
jen s péčí vykvetou růže,
jen s láskou je srdce celé.
Krásné velikonoce, Davi :)
07.04.2023 22:33:11 | Emily Říhová
Život ten kapitán
v něm námořník jsi smelý
myšlenky Tvé mi zavoněly:)
07.04.2023 08:42:29 | Malá mořská víla
Tak konečně jsem si přečetla nějaké tvé dílko a nelituju. I když je to delší, je to moc hezké a prodchnuté vyrovnaností a láskou, zdravím tě:)
07.04.2023 07:01:13 | paradoxy
Plavit se po vlnách a na horizontu oblast Bermundského trojůhelníku. Stateční neváhají a hrdinové umírají. Nepřebrat větru a mít dobrý kurs. Myslím, že ti rozumím kapitáne*
07.04.2023 00:01:47 | šerý
Ahoj, posílám pozdrav do Bratislavy. Dílko hezké a hezké svátky. Standa
06.04.2023 22:43:50 | Stanislav32