A jak se tak rok s rokem sešel
Dělám si seznam....
Tohle musím vrátit
Tohle nechci ztratit
Tyhle už neznám
Do těch bych se vešel
Nakonec je dlouhý jak chamurapiho zákoník
a není co škrtnout
Aspoň že mám se kam vrtnout
Jak krásně to tam šumí mezi peřejí a vodopádem
Kousek od Medníku, tam za tou skálou, kde vodáci svá srdce do dnešních dnů lámou
Já proplétám se a místy tápu a zas o něco víc život a svět chápu
Asi to bude věkem
Brát to s nadhledem, ne se vztekem
Jak vzpomínka na minulý rok na rozloučenou kyne,
čas si tak kolem mě, jak Sázava plyne
a já ho měřím....
Mezi stehy,
mezi steny,
mezi stehny.