Anotace: I drobný dárek dovede potěšit a mnohdy víc, než nějaká luxusní věc, která není darována z lásky.
Děda rozbil kasičku
potěšit chce babičku
ceny proto studuje
na drahotu hubuje
Peněz nemá dostatek
smutný je to poznatek
je mu málem do pláče
za ten dárek z sekáče
Kráčí domu zmatený
čeká bouři od ženy
babka je však dojatá
prý má srdce ze zlata