Anotace: spontánní a jednoduší, leč se silným pocitem
Dnešní svět mi nějak vadí,
tak hledám pramen mládí…
Odejít zpátky do lesů,
nejen sny tam ponesu.
A v noci pod hvězdami
zpívat, o čem se zdá mi,
dýchat mokré hlíny a lučních trav,
slýchat cikády a šumějící splav.
Možná víla z kapradí
mi pak znale poradí,
jak ze staré buzoly
najít vskutku směr nový.
Takže spolykám pelyňky,
zaplaším vzpomínky
a naplním úsloví,
jenž ani vítr nepoví.
Jenže vyschly sudy s rumem,
prasklo i pár žeber
a nikam se už neposunem,
jedině se silou z podbělů,
pod širokým nebem,
znova dechu poberu.