Rytířská
Anotace: Atmosféra dávných rytířských turnajů. Možná to tak bylo
Sbírka:
Útržky
Rytíři v kvalitní zbroji
v řadách seřazeni stojí
za hluku početné divácké kulisy
v slunečních paprscích
lesknou se kyrysy.
Na tribunu už vrchnost přichází
řady hostů se pomalu plní
koně nervozně hrabou kopyty,
jak asi zaujmou ti hrdinové
neznámí a noví.
Konečně turnaj zahájen
s nárazy o kov lámou se mnohé dřevce
favorit klání opět nebyl poražen
z kolbiště odjíždí na závěr
s úsměvem a lehce.
Odhalí hledí a sejme z hlavy přilbu
šlechtična krásná předá cenu vítězi
podaný šátek cítit je drahou vůní
lepší však bývá tučný měšec s penězi.
Přečteno 159x
Tipy 7
Poslední tipující: mkinka, Kan, Psavec, Koala, kozorožka
Komentáře (4)
Komentujících (4)