Chlápci z lokálu
Anotace: Jak to chodí v zapadlé vesnické putyčce v dobách zdražování.
Sbírka:
Útržky
Ve vesnickém lokálu
schází se hostů velmi pomálu
leda tak v podvečer v neděli
možná byste jích víc viděli.
Inženýr penzista v čele stolu sedí
poněkud tupě, mlčky hledí
jen sem tam k nově příchozím
místo pozdravu hlášku hodí.
Přišel i chlápek makající v kovošrotu
spolu s ním dispečer firmy spediční
pak cestář z krajské správy silnic
obsadí rychle svoje místa tradiční.
Bývalý krmič v plátěném kloboučku
přisedne později doprostřed ke hloučku
živě se zajímá o aktuální dění,
s občasným příjezdem
muže na vozíku
atmosféra hned se změní.
Diskuse nabere konečně obrátky
proberou fotbal, ženské, pole, zahrádky
novinky z politiky ty si rovněž sdělí
vypijí po třech pivech
a chvatně domů balí.
Přečteno 137x
Tipy 5
Poslední tipující: Marten, Psavec, mkinka
Komentáře (1)
Komentujících (1)