Až člověk pozná svou hodnotu,
tak nebude stát jako kůl v plotu,
vykročí pravou nohou vpřed
a dopluje na druhý břeh,
kde náruč má otevřenou,
kde lidi nelezou po kolenou,
kde radostí je více
a krás na tisíce,
kde poletují holubi
a kde hloupé tlachání se nehodí,
kde vdechujeme čistý vzduch,
i když za zády zpívá městský ruch.