Anotace: „Hudba je lék bez vedlejších účinků a nedá se předávkovat.“
Ve světle včerejšího rána
do temné noci mizí hejno vran
to jazzman, seděl u piana
a hrál...
Ztěžklými prsty, tvoří tóny lehce
krve je málo, o to více ran
ztratíš-li víru, jak ztratil bys své pěšce
vyhrát se nedá, když zbývá ti
jen král…
Přitáhli další, Mistři s jejich štětci
myšlenky v texty, já tepu s pokorou
prvý střet s Tebou
všichni jsme v jádru světci
co dál?...
Žít vzpomínkami to je život slepce
tichem té noci, zní jenom křídla vran
a slepý jazzman stále stejně křepce
každému příběh, dál na piano
hrál...
Můj syn by řekl, že je "parádnická" :) Líbí se mi moc.
19.05.2023 10:50:35 | Peregrini
Moc hezká Čendo:)
19.05.2023 08:29:01 | Dreamy
děkuji D zde 300 dalších v pdf - Orákulum
https://www.boost4u.info/cenek-pekar-knihy
19.05.2023 08:35:36 | čenda pekař
Čendo Pekaři - super napsáno - jazzově-melancholické...
Ať se daří fajně - u piana hrát :)
19.05.2023 03:38:48 | Ondra