Tátův sen
Anotace: Zamyšlení,které může být snem možná nedosažitelným
Sbírka:
Útržky
Chtěl bych se dožít jednou doby,
kdy na našem sadě bude nový domek stát.
S červenou střechou a cihelným plotem
na terase si vnoučata začnou spolu hrát.
Má dcera s hodným manželem
rostliny sází ve skleníku.
Děti si se svým chromým dědou povídají
a on jim není vůbec k smíchu.
Nad žlutým kobercem pampelišek
létají včely a bzučí čmeláci.
Doba se žije dnes už jiná a staré časy se nikdy nevrací.
Možná je to dost bláhové přání,
možná je to dost pyšný sen.
Alespoň jeden den s nimi prožít
než přikryje tátu černočerná zem.
Přečteno 163x
Tipy 11
Poslední tipující: Dejvis, Marťas9, Marten, kozorožka, Psavec, mkinka, Frr
Komentáře (8)
Komentujících (6)