Z Německa k nám přijel strýček,
tetička a malý psíček,
všechny mile uvítáme,
pohoštění na stůl dáme.
U stolu hned psíček sedí,
na ty mlsy lačně hledí,
tak mu párek nabízíme,
přátelsky ho pobízíme.
Jen si kousne, zlostně vrčí,
nad párkem pak čenich krčí,
separát a hodně soji,
tohle u něj neobstojí
Znechucený chce se vrátit,
dobré jídlo nechce ztratit,
ač to zboží dovážíme,
mnohem horší věci jíme.