Anotace: „Je-li bezvětří, odpočívej.“
Jsme jako ztroskotanci
postihnutí dobou
život krmí racky
ti mu z ruky zobou.
Plachty rozervány
divokými větry
moře měří duhou
nesčítá na metry.
Za kormidlem prázdno
vlna vlnu střídá
směr a sílu větru
nikdo už nehlídá.
Lehce zpiti rumem
asi z nerozumu
loď jsme opustili
každý ve svém člunu.