Anotace: ....
Bylo by zřejmě groteskní
psát verše s tváří noblesní
žít skrytý, schován za vatu
a verše páchat na mlatu.
Bylo by víc než falešné
říkat jim, jak jsou moc fešné
že jsou jak ženy, básničky
jen krásný jinotaj a kličky.
Bylo by víc než dojemné
vidět mě rodit, ne že ne
když na svět leze básnička
taková, na botě tkanička.
Rád jsem je učil, mláďata
životu než bušit na vrata
raději hledat díru v plotě
co zvládneš sám to zocelí tě.
Raději vlastní volit cestu
raději k lesu nežli k městu
raději sám jít, a ne v hádce
nejlépe usnu po pohádce.
Pak moje sny jsou i sny tvými
lépe je nepsat než plýtvat rýmy.