Planeta
vývěr
výron
plynů
Od ní se plynule odvrací místo
kde nyní sedím
vedle lip
stranou jejich stínu
Hltám to jak sklání se den
chýlí
pohlížím dívkám do klínů
legín
backgroundu
V mysli si navozuji stav
kdy ozubení
jalo do klinče
to čemu říkáte čas
Ještě potrvá nežli se setmí
počátek léta
a já....
Na sklonku profesního života
mám přijmout nehumanoidní entitu
akceptOVAt
Už při pouhé představě se mi zvedá
(nikoli co bych si přál
co přály by si starší ženy)
anobrž kufr
V záchvěvech zapadajícícho slunce
můj stín
nabyl obludného rozměru na n - tou
Z vedlejší lavičky je slyšet jazyk
jakýchsi východních sousedů
rozpoznat jej nechci
nesvedu
raději
jejich mohutná intonace je jak horská dráha
tato je občas prokládána sykotem
hliníkové patentky plechovkového piva
asi tak šestnáctiletí tři hoši
mají hbité prsty
pijí jedno za druhým
nedbaje na silné slunce stále ještě
Požívají
sají
Hrdličky kopulují
donekonečna
v korunách bujně zelených stromů
K sobě se mají
Touhy jsem zanechal v máji
tom loňském
ruskojazyční
jsou už pod obraz opití
a já
byť zpocený pociťuji na zádech husí kůži
(nechtěným svědkem toho jak se z mládence stane Mužik)
burlak u řeky Opavice
Na starší kolena
s vzezřením přemoudřelého strýce
mám prý vzít na vědomí
výzvu
ve formě
chat G P T
Proč bych měl?
Báseň je výtečná!! však obsah mne poněkud rmoutí, cítím k básnikovi sympatie, a tak mu z hloubi duše přeji, ať vše se v lepší obrátí...
Pěkný den, Marty, s úsměvem... Hel.
07.06.2023 07:04:00 | Helen Mum
MÁRTY-už dlouho shledávám, jak ses zabydlel v " HOŘKEJCH PROPASTECH
( LES GOUVRES AMERS) " - je mi to hodně blízký - ale hle co nám radí beatnickej básník G. Corzo názvem jedný svý známý básně: "PŘEFIKNI HONEM NĚJAKOU HVĚZDU"...
/ míněno ovšem především symbolicky!/** ST*
06.06.2023 20:39:06 | Frr