Sídlíme v těle jak ve vězení
chceme se vrátit ke zdroji
někteří jsou už unavení
jiní se chystají ku boji.
Tělo nám schránku skýtá
tak jako hlemýždi ulita
duše je uvnitř skryta
až do ukončení života.
Chtěl bych létat jako pták
do vesmírných koutů
žádná tíže, žádný tlak
rozlet bez chomoutu.
Tahle báseň mě dostala. Vidím se v ní
12.06.2023 15:04:12 | Vycpávačka
Hodně hodné touze po svobodě. Kdo "chomout" nezažil, vzkutku s touhou nebažil.*
12.06.2023 13:01:27 | šerý